Festival Musica Sacra Maastricht, voorproefje in Museum W in Weert

Foto: De Schaapjesfabriek

Tijdens het bijzondere optreden wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot protest, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren je mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.

Het Göksel Yılmaz Ensemble wordt gevormd door Göksel Yılmaz (zang, klassiek gitaar, saz en ud), Anne Bakker (viool), Peter Rikkers (contrabas), Funda Yılmaz (zang) en Jacobus Thiele (percussie).

De collectiepresentatie van Museum W
Het nieuwe Museum W, midden in het centrum van Weert, is een huis vol verhalen over identiteit en zingeving. In het museum leg je een route af langs levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken
krijgt. Objecten zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk in de schatkamer vertellen het verhaal.

Het museum is op zondag 25 juni van 11 tot 17 uur gratis toegankelijk. Meer informatie op www.museumw.nl.

Evenement Cultureel Lint
Op zondag 25 juni vindt in Weert de 12e editie van Cultureel Lint plaats. Museum W is een van de locaties verspreid over de (binnen)stad van Weert waar voorstellingen, exposities en activiteiten door lokale en professionele artiesten en kunstenaars zijn te beleven. Het hele programma is te vinden op www.cultureellint.nl.

Göksel Yılmaz Ensemble
Een muzikale reis door het leven, van verlangen tot protest, verdriet tot intense liefde en blijdschap.
Zondag 25 juni om 13.30 en 14.30 uur
De voorstelling duurt steeds 30 minuten, de entree is gratis. Er is zitplaats voor 60 personen, van te voren reserveren is helaas niet mogelijk.

De collectiepresentatie van Museum W is op zondag 25 juni tussen 11 en 17 uur gratis te bezoeken.
Adres: Museum W, Meikoel 2, 6001 EE Weert, www.museumw.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen