Bibliotheek Bibliorura doet ook mee aan de Cultuurnacht

Foto: Bibliotheek Bibliorura

Voor het eerst doet de Bibliotheek Bibliorura ook mee aan de Cultuurnacht Roermond op 24 juni. Van 19.00 tot 22.00 uur is Bibliorura niet alleen geopend voor het lenen en inleveren van boeken en het lezen van een boek, tijdschrift of krant, maar ook heeft de bibliotheek leuke activiteiten voor je in petto.

Late night reading en meer bij de bieb
Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders hebben we om 19 uur buiten bij de ingang van de bieb muziek van Marcel Claessen, ook wel bekend van het voorlezen met Jaap Aap. Om 19.30 uur leest Marcel op de jeugdafdeling van de bieb een heerlijk verhaaltje voor het slapengaan voor aan kinderen van ongeveer 5 t/m 8 jaar. Ook kun je een expositie met dromerig beschilderde vertelkastjes (‘kamishibais’) bewonderen.

Van 20.15 uur tot 21.00 uur is er speciaal voor 10 t/m 14-jarigen de escape room Biebgeheimen. In teams ga je met allerlei opdrachten aan de slag. Wie kraakt de codes en opent de kluis uit het magazijn van de bieb als eerste?

Om 20.30 uur is de bundelpresentatie van het project Fine Lines, in samenwerking met het Letterkundig Centrum Limburg . Onder begeleiding van o.a. rappers/dichters Kim Lee en Brohlin Coumans hebben deelnemende jongeren acht weken lang hun schrijverschap ontwikkeld in de disciplines poëzie, proza, rap en songwriting. Het eindresultaat wordt tijdens de Cultuurnacht gepresenteerd met voordrachten en optredens in de bieb.

En meer…
Zoek je nog inspiratie voor je zomervakantie? Je vindt vast een mooie bestemming tussen de uitgebreide presentatie met reisboeken. Je boekenstapel voor in de hangmat stel je samen met de Zomerlezen-tips. Je kunt ook door de nieuwste aanwinst in collecties bladeren: een prachtige serie mangastrips. Ook kun je de Historiehuis-expositie ‘Stroomafwaarts’ bezoeken. Hierin maak je een reis door de eeuwen heen langs nieuwe en oude vondsten gedaan in de Maas. Voor een hapje en een drankje kun je de hele avond terecht bij ’t Literatuurtje.

De bibliotheek en alle activiteiten zijn tijdens de Cultuurnacht Roermond gratis toegankelijk.

De bieb?
Wist je dat de bieb veel meer is dan alleen plek waar je boeken, tijdschriften en dvd’s kunt lenen? Wij verzorgen bijvoorbeeld ook bijna alle schoolbibliotheken in Roermond en Roerdalen, cursussen en spreekuren op het gebied van digitale vaardigheden en een Taalcafé voor mensen die Nederlands willen leren. Daarnaast organiseren we allerlei culturele en educatieve activiteiten voor jong en oud.
Meld je op onze website aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen