Bodembeestjes vangen: Kinderactiviteit in Nationaal Park De Maasduinen

Foto: Het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats op zondag 23 juli om 10:00 uur. Start vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71, 5851 AS in Afferden. Aanmelden voor deze gratis excursie is niet nodig, ouders zijn welkom.

Gewapend met loeppotjes en zoekkaarten duiken kinderen in de wonderlijke wereld van bodembeestjes. Wat kruipt daar door het struikgewas? Is het een klein spinnetje of misschien wel een pissebed? Eenmaal gevangen in een loeppotje kunnen de beestjes van dichtbij bekeken worden. Er leven heel veel bodembeestjes in Nationaal Park De Maasduinen, dus wat er allemaal gevangen gaat worden, is een verrassing. Het dragen van een lange broek en dichte schoenen wordt aangeraden.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen