Roermond NieuwsTV Breek de week Volledige uitzending

jul 28 2023, 6:56 nieuws
th 05 1700 27 07 2023roermondnieuwstv breek de week volledige uitzending 27 07 2023
Heel Roermond is deze week natuurlijk te vinden op de Sjoemelmert. Logisch dus, om daarmee te beginnen. Organisator Gonnie Stoot van BIZ Binnenstad Roermond schuift aan bij Carmen en Johan om over de markt te vertellen. Ze heeft haar veiligheidshesje nog aan en de telefoon ligt binnen handbereik, want de ruim vijftig jaar oude markt is in volle gang. Volgens haar is de sfeer van vroeger weer helemaal terug, al telt de markt intussen ruim tweehonderd kraampjes en veel meer vertier. Johan en Carmen hebben er dorst van gekregen en genieten van een vers drankje uit de cocktailbar van Het Pakhuis.
Daarna zijn te gast Martin Hasebos, luitenant-kolonel b.d. en voorzitter van de Afdeling Roermond en Venlo van de Bond van Wapenbroeders. Die afdeling bestaat veertig jaar en organiseert tal van activiteiten, legt Hasebos uit, zoals ondersteuning van de Limburgse Veteranen Dag.
Voor dat onderwerp zit Wil aan den Boom aan tafel, secretaris van de Limburgse Veteranen Dag. De Limburgse Veteranen Dag heeft een spectaculaire nieuwe opzet om jonge veteranen te trekken en de band met de inwoners van Roermond te versterken.