Maandverwachting: tweede helft augustus minder wisselvallig en mogelijk warmer Start van augustus wisselvallig en vrij koel

sunflower in the midsummer
sunflower in the midsummer
Foto:

Na een recordwarme en zonnige junimaand verliep juli juist erg wisselvallig met lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Augustus gaat ook wisselvallig en koel van start met regelmatig buien en temperaturen rond 20 graden. Later in augustus wordt het mogelijk wat minder wisselvallig met vaker zonnige en droge dagen. De temperatuur klimt daarbij dan vaker richting 25 graden.

Mensen die in de eerste helft van augustus op de camping staan moeten rekening houden met wisselvallig weer. Net als de afgelopen tijd komt het vrijwel dagelijks tot buien of regengebieden die vanuit het westen over ons land trekken. Met die westelijke stroming kan het op sommige dagen ook flink waaien. Het weerbeeld doet dan eerder aan de herfst dan aan de zomer denken.

Zomerse temperaturen worden in het begin augustus niet verwacht. Het wordt vaak 19 tot 22 graden en daarmee is het een stuk frisser dan normaal voor deze tijd van het jaar. Als de zon toch even tevoorschijn komt, dan is het wel snel aangenaam om bijvoorbeeld op een terras te zitten.

Mogelijk droger en warmer in de tweede helft van augustus
Gelukkig voor de zomerliefhebbers zijn de weerkaarten voor de tweede helft van augustus positiever. Het lijkt erop dat de kans op hogere temperaturen toeneemt en de wisselvalligheid neemt daarbij ook langzaam af. Helemaal droog zal het niet worden, maar er is waarschijnlijk wel meer ruimte voor de zon.

Doordat warme lucht vanuit het zuiden dichter bij ons land komt, kan de temperatuur vaker stijgen naar 25 graden of zelfs nog iets meer, waardoor het dan gelijk erg zomers aandoet. Gemiddeld telt augustus 9 zomerse dagen en mochten we daar ook een aantal van krijgen, dan moet dat in de tweede helft van augustus gebeuren. Vooral regio noord kan daar dan nog van profiteren, omdat de vakantie daar tot begin september duurt.

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/maandverwachting-weer-augustus-2023

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen