Europarlementariër Kim van Sparrentak komt naar Roermond om te praten over Kunstmatige Intelligentie

Foto:

Op 9 september (11.00 uur) komt GroenLinks-Europarlementariër Kim van Sparrentak naar Roermond (locatie: Nero, Kapellerpoort 1) om te praten over de kansen en gevaren van Kunstmatige Intelligentie (AI).

Kunstmatige Intelligentie is overal te vinden: het zorgt ervoor dat een rekenmachine een rekensom kan oplossen, maar het bepaalt ook welke berichten je te zien krijgt op sociale media en is onderdeel van gezichtsherkenningsoftware in camera’s. De laatste tijd kwam het vooral in het nieuws in verband met de chatbot ChatGPT.

Bij deze bijeenkomst zal Kim eerst uitleggen wat Kunstmatige Intelligentie precies inhoudt en haar ervaringen delen over het onderhandelen over de Europese AI-wet. Deze wet reguleert het ontwerpen van AI, en het gebruik en de verkoop van AI-systemen. Tijdens de bijeenkomst is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen!

Kim van Sparrentak kwam in 2019 als jongste Nederlander in het Europees Parlement. Kim onderhandelt als enige Nederlander over de eerste AI-wet ter wereld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen