Weekendweer: volop zomerse taferelen

Foto: Weeronline.nl

Zaterdag begint regionaal met wat mist, maar in de loop van ochtend lost de mist overal op. Er volgt een hele aangename (na)zomermiddag met op veel plekken in het land zomerse temperaturen. Alleen in het noorden en langs de westkust is het met 23 of 24 graden net niet zomers warm. In Limburg wijzen de thermometers mogelijk zelfs 27 graden aan.

Daarmee is het beduidend warmer dan de 19 graden die gebruikelijk is voor halverwege september. Met een veelal zonovergoten weerbeeld en ook nog eens heel weinig wind voelt zelfs hoogzomers aan en is het dus heerlijk om bijvoorbeeld bij een meertje te liggen.

Zondag een waterig zonnetje
Ook zondag is het nog heerlijk (na)zomerweer. In de ochtenduren is wederom regionaal wat mist mogelijk, maar die mist lost redelijk snel op. Regen staat niet op het programma en de zon schijnt zeker in de ochtenduren nog flink. In de loop van de dag neemt vanuit het zuiden de hoge bewolking steeds meer toe waardoor de zon wat waterig wordt.

Aan de temperatuur verandert weinig vergeleken met zaterdag en dus blijft het op veel plekken in het land gewoon zomers warm. Heerlijk weer om bijvoorbeeld op het terras te zitten, maar voor de deelnemers van de Dam tot Damloop wordt het flink zweten.

Na het weekend de herfst in?
In de nieuwe week staat er een weersverandering op het programma. De temperatuur zet vanaf dinsdag een scherpe daling in en dagelijks neemt de kans op neerslag flink toe. Soms kan het ook stevig waaien en daarmee is het af en toe zelfs een beetje herfstachtig. Voordat het zover is kan men eerst nog genieten van een weekend met heerlijk (na)zomerweer!

Cookieinstellingen