Nazomerbedevaarten naar Lourdes begonnen

Foto: Bisdorm Roermond

Bij het Huis voor de Pelgrim in Maastricht zijn deze week de nazomerbedevaarten naar Lourdes gestart. Maar liefst drie weken achter elkaar gaan er in totaal 1500 pelgrims uit alle delen van het land op pad. Een groot deel van hen vliegt vanaf Maastricht Aachen Airport. Een ander deel gaat met de bus naar Lourdes.

Bijzonder is dat er tijdens de eerste reis (11 – 16 september) een tv-ploeg van KRO-NCRV meereist om opnames te maken voor een driedelige documentaire over Lourdes, die in december op televisie wordt uitgezonden. Operazangeres Francis van Broekhuizen was jarenlang vrijwilligster bij het Huis voor de Pelgrim en gaat tijdens deze reis terug naar Lourdes om daar opnieuw de handen uit de mouwen te steken.

Na deze reeks nazomerbedevaarten, vindt er dit jaar nóg een reis naar Lourdes plaats. Tijdens de herfstvakantie (half oktober) wordt er weer een speciale gezinsbedevaart gehouden. Hele families met opa’s, oma’s, kinderen en kleinkinderen reizen dan samen naar Lourdes toe. Daar volgen zij een aangepast programma om ook nieuwe generaties kennis te laten maken met Maria en Bernadette.

Naast Lourdes organiseert het Huis voor de Pelgrim dit najaar ook nog reizen naar andere bedevaartplaatsen. Afgelopen week heeft een groep van de Gemmakapel in Sittard een reis naar de Heilige Gemma Galgani in Lucca in Italië gemaakt. Komende weken vinden er ook bedevaarten naar Ierland en Santiago plaats. Later deze maand staat de najaarsbedevaart naar Banneux gepland. Aanmelden hiervoor kan nog. In oktober staat een rondreis van het bisdom Breda in de voetsporen van Bernardus op de agenda.

Cookieinstellingen