Magma van Luca Meisters beste Limburgse korte film van het jaar

Foto: CineSud

Tijdens de derde editie van De Avond van de Limburgse Korte Film, een initiatief van CineSud i.s.m. met zes Limburgse filmtheaters, werd het publiek werd gevraagd haar favoriet te kiezen, welke een prijs van €1.500 ontvangt, beschikbaar gesteld door CineSud. Magma van Luca Meisters is door het Limburgse filmpubliek uitgeroepen tot beste Limburgse korte film van het jaar.

Met De Avond van de Limburgse Korte Film willen de samenwerkende partijen structureel aandacht schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie en regionaal filmtalent en hun projecten dichter bij het publiek brengen, dat bovendien de winnaar bepaalt middels een audience voting.

Dinsdag 26 september vond gelijktijdig in Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Filmhuis ZICHT Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond, Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo en Hub.Kerkrade de derde editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. Geselecteerd werden de korte films Amy & May (Catherina Iosifidis), Goudhaan (Sem Dingemans), Stripped Down (Nathalie Roux), Jagers (Karel Konings & Maarten Sleegers), Magma (Luca Meisters) en Schaamhaar (Wibout Warnaar).

De Winnaar
Als winnaar koos het Limburgse filmpubliek in de theaters voor de korte coming-of-age film Magma van Luca Meisters. De film vergaarde iets meer dan een derde van alle stemmen. De film gaat over Esra. Esra is overweldigd door haar vaders plotselinge handicap. Ze wordt als negenjarige verstrikt in een web van leugens. Luca Meisters gaf aan dat ze in deze film de levenswereld van een jong meisje in een nieuwe ingewikkelde situatie hebben geschetst. Met de film wilden zij en de schrijver graag laten zien dat je soms door onderbewuste verlangens en angsten dingen doet, die je zelf eigenlijk niet wil doen en ook niet begrijpt. Het is voor Luca en de schrijver van de film een persoonlijk verhaal.

In een eerste reactie laat de regisseur Luca Meisters weten: “Totaal niet verwacht, wat leuk! Echt zo'n verrassing dit! Heel veel dank aan alle mensen die gestemd hebben, ik vind het heel fijn en bijzonder dat de film is aangekomen, bedankt!"

De maker van de film krijgt van CineSud een award én een cash geldprijs van €1.500. De Avond van de Limburgse Korte Film keert volgend september weer terug in de Limburgse filmtheaters. Vanaf voorjaar 2024 kunnen makers hun film weer insturen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen