Uitnodiging voor Lezingen over Natuurbehoud in Café Aad Remunj

Foto: Riet van de Wouw

Op 23 november om 20 uur nodigen wij u van harte uit voor twee boeiende lezingen in café Aad Remunj, gelegen aan de Herkenbosscherweg 10, 6045 AR Roermond. Parkeren is mogelijk bij Kapel in ‘t Zand.

Lezing 1: Maatregelen voor Wilde Bijen in de Stad door Arno van Stipdonk
Arno van Stipdonk zal spreken over de succesvolle transformatie van een gemeenteplein in Weert tot een ‘bijenplein’ in 2019. Dit plein is speciaal ontworpen om de wilde bijen een ideale omgeving te bieden. De lezing omvat een inleiding over wilde bijen, bespreekt de aanleg en genomen maatregelen van het ‘bijenplein’, en de resultaten van jarenlang onderzoek. De ervaringen tonen aan dat met doordachte maatregelen snel positieve resultaten kunnen worden behaald.

Lezing 2: Patrijzen in Ospel door Willem Maris
Willem Maris deelt inzichten over vijf jaar onderzoek naar gezenderde patrijzen in Ospel, in een gebied van 2500 hectare. In tegenstelling tot de rest van Nederland, floreren de patrijzen in Ospel relatief goed. Het zenderonderzoek tracht de redenen hiervoor te achterhalen, met specifieke aandacht voor agrarisch natuurbeheer. Boeren in Ospel ontvangen vergoedingen voor later maaien en hebben vogelakkers aangelegd. Het volgen van gezenderde patrijzen biedt een fascinerende inkijk in het dagelijkse leven van patrijzen op het Limburgse boerenland, waarbij vragen beantwoord worden en nieuwe vragen ontstaan.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op 23 november om 20 uur in café Aad Remunj voor deze informatieve lezingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen