Storm Isha hindert de ochtendspits: zware tot zeer zware windstoten

Foto: Weeronline.nl

Storm Isha trekt over ons land met storm aan de kust van Noord-Holland en op de Wadden. Er komen zeer zware windstoten voor van 110 km/uur. Zware windstoten kunnen ook op andere plaatsen schade veroorzaken en de vroege ochtendspits zal hinder ondervinden. In de tweede helft van de ochtendspits gaat de storm luwen en dan verdwijnen de zware windstoten.

In het Waddengebied en in de kop van Noord-Holland stormt het aan het begin van de ochtendspits met windstoten van 90-110 km/uur. In de overige kustgebieden en op het IJsselmeer waait het hard tot stormachtig, 7-8 Bft. met zware windstoten van 85-95 km/uur en in het binnenland worden zware windstoten van 75-85 km/uur verwacht.

Kans op stormschade en een drukke spits
Door deze windstoten kan stormschade ontstaan. Denk hierbij aan het afbreken van takken en in de kustregio’s kunnen enkele bomen die zwak geworteld zijn omwaaien. Ook kan er stormschade aan gebouwen ontstaan. Er trekken ook regenzones over het land. De combinatie van wind en regen maken het extra druk op de weg.

Meeste buien verdwijnen met de storm
Tijdens de tweede helft van de ochtendspits verdwijnt de storm en worden de windstoten ook iets minder heftig. Tegelijk zullen ook de meeste buien verdwijnen en kan de zon doorbreken. Eind van de ochtend neemt de wind verder in kracht af en verdwijnen de zware windstoten. Helemaal rustig wordt het niet, want het blijft flink waaien uit het westen en zuidwesten.

Vanaf dinsdagmiddag wakkert de wind weer aan. In de nacht naar woensdag en woensdagochtend is het dan opnieuw zeer onstuimig met kans op zware windstoten en aan zee een harde tot stormachtige wind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen