Minderbroederskerk zamelt choco eitjes in voor kinderen

Foto: Minderbroederskerk

Binnenkort is het Pasen. Veel kinderen gaan dan op zoek naar gekleurde eieren,chocolade eitjes en paashazen. Sommige kinderen zullen hun mandje rijkelijk kunnenvullen, maar andere kinderen zullen tevergeefs zoeken naar lekkernijen, gewoon omdat hun ouders de paashaas geen handje konden helpen.

De Minderbroederskerk in Roermond heeft enkele weken geleden het initiatief genomen om de paashaas te hulp te schieten door chocolade paaseitjes in te zamelen voor de kinderen van gezinnen, die een beroep doen op ondersteuning voor de Voedselbank Midden-Limburg. Ook de Jonge Kerk heeft zich bij dit initiatief aangesloten en heeft kerkgangers gevraagd in actie te komen, chocolade eitjes te kopen en in de Jonge Kerk of in de Minderbroederskerk tijdens de openingsuren in te leveren. Maar zij kunnen ook een financiële bijdrage leveren om chocolade eitjes te kopen. Komt er meer geld binnen dan nodig is voor deze paasactie, dan wordt dat besteed aan andere producten voor de Voedselbank.

Volgens Aafke, een van de initiatiefneemsters van deze actie en nauw betrokken bij beide kerken, zijn er inmiddels al 150 zakjes met chocolade eitjes ingezameld, maar nog lang niet genoeg om de ruim 400 kinderen, waarvoor deze actie is opgezet, met een chocolade surprise te kunnen verrassen. “Wij kunnen nog wel wat chocolade eitjes gebruiken om deze actie tot een succes te maken. Mensen, die ons willen helpen, kunnen hun bijdrage inleveren in het Ontmoetingscentrum naast de Minderbroederskerk, die van maandag tot vrijdag geopend is van 13.30 uur tot 15.30 uur en op zondag na de kerkdienst in de Minderbroederskerk tussen 11.00 en 12.00 uur.

Ook kunnen zij terecht in de Jonge Kerk, zondags na de kerkdienst tussen 12.00 uur en 12.30 uur en op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Wie liever een financiële bijdrage wil leveren, kan een bedrag overmaken op IBAN NL66 RABO 0373 7388 97 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Roermond o.v.v. paasactie 2024.
De actie sluit op zondag 24 maart 2024. Daarna worden de ingezamelde eitjes overgedragen aan de Voedselbank Midden-Limburg, zodat de uitgiftepunten van de Voedselbank Midden-Limburg de ingezamelde chocolade eieren tijdig kunnen meegeven aan de deelnemers in Roermond, Roerdalen, Echt-Susteren, Maasgouw, Leudal en Beesel.

Buiten deze paasactie zijn vrijwilligers van de Minderbroederskerk en Jonge Kerk voortdurend actief om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Midden-Limburg, een organisatie die zo’n 130 vrijwilligers telt en momenteel wekelijks ruim 350 gezinnen met in totaal een duizendtal personen, waarvan meer dan de helft kinderen, met voedsel ondersteunt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen