Long Sing bezorgd Klavertje 4 een mooie dag

Foto: Rob van Vugt
Wauw! 41 – éénenveertig! – mensen aan tafel bij de brunch van Klavertje 4 – Broodnodig met deze keer een volledig verzorgd buffet, gesponsord door Restaurant Long Sing op de Kemp in Roermond. Wat een geweldig gebaar, onze gasten hebben genoten! Klavertje 4 gaf een bloemstuk, uiteraard van Florino aan de Neerstraat in Roermond, voor Marco Pang en zijn team van Long Sing.
Chinezen maken meestal meerdere gerechten met vlees of vis met groenten. Daarvan mag iedereen wat pakken en scheppen ze bij wanneer ze willen. Het is dus, in vergelijking met Westerse eetgewoonten, erg informeel. Alles wordt gedeeld en er is ook altijd wat over! Voor Oosterse mensen gaat het bij het eten om het samenkomen, dat vergeten we in Nederland soms. Maar vandaag deelden onze gasten alles. Eten, gesprekken en genieten.
Een ondernemer die luistert naar de behoeften in de samenleving. Hoe mooi is dat. Een heel mooie zondagse brunch met een luisterend oor. Dank aan Long Sing, vrijwilligers en gasten. Vrijwilligsters Carla de Groot en Jo De Fretes waren onze gastvrouwen vandaag en ook Marina Broelle en Maarten van Baal vulden alle borden aan het buffet.
In de achtertuin van het Ontmoetingscentrum is gisteren onder aanvoering van Ellen tijdens NLdoet veeel groen werk verricht. Zo zijn onder meer 30 grote bloembakken heringericht en tuinmeubels geplaatst. Een lange betonnen wand zal nog voorzien worden van een schildering van een groen landschap. Hoe mooi zou het zijn als we komende zomer buiten kunnen brunchen. Dank dus ook aan de vrijwilligers van NL Doet.
Jammer dat het einde van de middag een domper bracht: na het opruimen wachtte buiten een parkeerbon van de Gemeente Roermond. De auto moest een plek hebben om alles te kunnen coördineren en uit te laden en vrijwilligers te brengen. Door de parkeerboete is de dagopbtengst in één keer vervlogen. Klavertje kan dit niet betalen, dus dat zal uit eigen portemonnee moeten komen. Van de gemeente verwacht ik geen coulance. Het is wat het is en onze gasten hadden een mooie dag.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen