SCHUNCK bruist tijdens Kindermuziekweek 2024

Foto: Anne Jannes

Van 5 t/m 14 april a.s. vindt de zesde landelijke editie van de Kindermuziekweek plaats. Ook bij SCHUNCK Muziek en Dans kunnen kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar genieten van gratis workshops, open lessen en optredens.

De Kindermuziekweek is in het leven geroepen om ieder jaar alle kinderen uit Nederland 10 dagen lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. De landelijke Kindermuziekweek wordt op vrijdag 5 april door Jamai geopend in het Gelderse Eerbeek. Aansluitend speelt en zingt een grote Doe Maar Mee Band, bestaande uit 150 basisschoolleerlingen en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met 500 kinderen in de zaal het nieuwe Kindermuziekweeklied ‘Energie’, gelijknamig aan het thema van dit jaar.

Programma SCHUNCK tijdens Kindermuziekweek
Op zaterdag 6 april start SCHUNCK de Kindermuziekweek met meerdere optredens en gratis open lessen. Zo geeft SCHUNCK Academy een optreden in het Glaspaleis in Heerlen en is er een muzikale voorleeswandeling door Heerlen centrum.
Gedurende de hele week vinden er open lessen plaats op het gebied van muziek en dans. Voor de meeste van deze lessen is aanmelden niet verplicht en kan er gewoon worden meegedaan.

De Kindermuziekweek wordt op zaterdag 13 april afgesloten met een instrumentenproeverij en open lessen peuter- en kleutermuziek. Daarnaast verzorgen de strijkensembles van SCHUNCK en SMK Parkstad deze dag samen de muzikale begeleiding van de speciaal door SCHUNCK ontwikkelde kindervoorstelling ‘Sam en de magische reis’. Van 14:00 tot 15:30 uur wordt in Cultuurhuis Heerlen de welbekende musical West Side Story vertolkt door de musicalsterren van Musical Unlimited.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen