Max pakt pole voor GP Australie: ‘Beide rondes Q3 voelden goed’

Foto: Verstappen.com

Max Verstappen heeft na een enerverende kwalificatie pole positie gepakt voor de Grand Prix van Australië. Na een mooi duel was de regerend wereldkampioen bijna drie tienden sneller dan nummer twee Carlos Sainz. Oracle Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez completeerde de top drie. Het is Ma

Max Verstappen heeft na een enerverende kwalificatie pole positie gepakt voor de Grand Prix van Australië. Na een mooi duel was de regerend wereldkampioen bijna drie tienden sneller dan nummer twee Carlos Sainz. Oracle Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez completeerde de top drie. Het is Max’ 35ste pole uit zijn Formule 1-carrière.

“Ik vond het tijdens de kwalificatie nog niet heel lekker lopen. In Q3 hebben we kleine aanpassingen kunnen doen en uiteindelijk voelden beide rondes goed aan. Ik heb op de limiet gepusht, dus ik was echt wel blij met mijn rondjes”, laat Max weten na de kwalificatie. “De pole positie was een beetje onverwacht, maar ik ben erg blij met Q3. Het was een lastig weekend tot nu toe, maar we hebben ervoor gezorgd dat we er uiteindelijk toch weer staan.” Max denkt dat het spannend gaat worden tijdens de race: “Ferrari ziet er snel uit, ook tijdens de lange runs. Morgen is dus nog een beetje een vraagteken, maar dat maakt het ook spannend. We zullen het zien.”

 

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen