Voor- en achtertuinen Roermond meer versteend dan landelijk gemiddelde

Foto: stockphoto

De openbare ruimte in de gemeente Roermond is meer versteend dan het landelijk gemiddelde. In alle woonwijken van Roermond is meer dan 65 procent van het terrein versteend, blijkt uit cijfers van Cobra Groeninzicht. Veel voor- en achtertuinen in Roermond zijn versteend.

Door tegels te verwijderen en deze te vervangen door bijvoorbeeld gras, grind, permeabele bestrating of regentonnen, kan regenwater gemakkelijker in de bodem sijpelen in plaats van over verharde oppervlakken te stromen en mogelijk overstromingen te veroorzaken. Naast het verminderen van wateroverlast heeft het verwijderen van tegels en het vergroenen van stedelijke ruimtes ook andere voordelen, zoals het bevorderen van biodiversiteit, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het creëren van aantrekkelijkere en leefbaardere leefomgevingen voor mens en dier.

Dit weekend is het eerste van het NK Tegelwippen, de jaarlijkse strijd tussen gemeenten over wie tussen nu en 31 oktober de meeste stoep- en tuintegels kan inruilen voor iets groens. Roermond doet dit jaar mee!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen