Voorspelling voor Pasen 2024: warm en wisselvallig weer verwacht

Foto: Weeronline.nl

Met Pasen om de hoek brengt de meest recente voorspelling van het weer gemengde gevoelens met zich mee. Terwijl we ons kunnen verheugen op temperaturen tussen 15 en 20 graden, wordt ook verwacht dat het weer wisselvallig zal zijn, met afwisselingen van zon, wolken en enkele buien.

De aanloop naar het paasweekend belooft een licht wisselvallig weer. Dinsdag zal een mix van zon en wolken brengen, terwijl er op woensdag mogelijk een lichte regen valt. Op Witte Donderdag begint de dag met regen, gevolgd door enkele buien in de middag. Gelukkig nemen de buienkansen af tegen de avond, wat ideaal is voor buitenactiviteiten zoals het bijwonen van evenementen.

Goede Vrijdag zal ook veel bewolking kennen met kans op regen. De temperaturen zullen echter warmer zijn dan normaal voor eind maart, variërend tussen 12 en 15 graden.

Tijdens het paasweekend zelf blijft de temperatuurverwachting vrij onzeker. Hoewel er een kans is op temperaturen rond de 20 graden, zal deze variëren afhankelijk van de locatie. Het weerbeeld zal worden gedomineerd door wolken, af en toe zon en dagelijks kans op regen.

Dit jaar is er een grote kans op temperaturen tussen 15 en 20 graden tijdens Pasen, waardoor het ideaal is voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen of werken in de tuin.

Hoewel het weer met Pasen van jaar tot jaar sterk kan variëren, met uitschieters van bijna 25 graden tot slechts 4,2 graden, belooft 2024 een aangename mix van warmte en frisheid te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen