Verwijderen gevelsteen als startschot voor groot nieuwbouwproject in de Kemp Roermond

Foto: Google Maps

Donderdag 28 maart vieren we, samen met (oud)bewoners, de aannemer en de gemeente Roermond, de start van ons grote nieuwbouwproject in de volkswijk De Kemp in Roermond. Op dit moment wordt volop gesloopt in de Floresstraat, een deel van de Kempweg en de Celebesstraat. In deze en een aantal aangrenzende straten worden in totaal 126 oude, naoorlogse arbeiderswoningen gesloopt. Daarmee maken we plaats voor de bouw van 124 nieuwbouwwoningen.

Verwijderen gevelsteen

Van een van de te slopen huizen aan de Floresstraat wordt door wethouder Franssen en wethouder Van Rey een gevelsteen verwijderd. Deze gevelsteen zal, als herinnering aan de oude wijk, in ons nieuwbouwproject een nieuw plekje krijgen.

Presentatie boek

Daarna presenteren wij het boekje “Achterom is kermis, verhalen over de Kemp”. Dit boekje is tot stand gekomen met hulp van (oud)bewoners en organisaties uit de Kemp en is bedoeld als aandenken voor zowel terugkerende als nieuwe bewoners van de wijk. Het boekje wordt door onze directeur Harold Lardinois overhandigd aan de voorzitter van de bewonerscommissie.

Onze plannen voor de Kemp

Deze oude volkswijk wordt de komende twee jaar nieuw leven ingeblazen. We bouwen energiezuinige, duurzame en comfortabele woningen. Deels levensloopbestendige – en deels eengezinswoningen. Daarmee willen we ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen wijk kunnen blijven wonen. Iets dat voor de bewoners van de Kemp heel erg belangrijk is. Veel bewoners, die tijdelijk ergens anders (gaan) wonen, keren namelijk terug in hun wijk als de nieuwbouw klaar is.

Programma donderdag 28 maart

Om 15.15 uur zal aan de Floresstraat 29 in Roermond de gevelsteen door wethouders Franssen en Van Rey verwijderd worden.

Om 16.00 uur wordt in het Trefpunt, Javastraat 31, het herinneringsboekje gepresenteerd en uitgereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen