Groene Transformator: burgerparticipatie voor duurzame oplossingen

Foto: Groene Tramsformator

Op woensdag 27 maart staat de Groene Transformator centraal, waarbij burgers worden uitgenodigd om hun ideeën en oplossingen te delen over belangrijke duurzaamheidsthema’s. Thema’s zoals het slim gebruiken van wegwerpmateriaal, consuminderen, efficiënt energiegebruik, greenwashing en burgereducatie worden besproken. Deze ideeën zullen worden verzameld en opgeschreven om de Gemeente Roermond te helpen bij het ontwikkelen van nieuw beleid.

Programma van de Avond:
– Inloop (19:30): De avond begint met een informele inloop, waarbij deelnemers zich kunnen registreren en met elkaar kunnen kennismaken.
– Kick off en Presentatie van Thema’s (19:45): De sessie start met een presentatie van de thema’s die zijn verzameld tijdens het participatieproject. Deelnemers krijgen inzicht in de belangrijkste onderwerpen die zullen worden besproken.
– Brainstorm-marathon (20:15): Na een selectie van de belangrijkste thema’s gaan deelnemers aan de slag met het genereren van ideeën en oplossingen. Dit creatieve proces staat centraal in de avond, waarbij diverse perspectieven en invalshoeken worden aangemoedigd.
– Wrap Up en Afsluiting (21:30): De avond wordt afgesloten met een selectie van de belangrijkste ideeën en een wrap-up van de discussies. Dit biedt een overzicht van de verzamelde input en vormt een basis voor verdere acties en beleidsontwikkeling.

Achtergrondinformatie: Participatieproject ‘Onder de Wol’
De Groene Transformator is gekoppeld aan de tentoonstelling ‘Onder de Wol’, die plaatsvindt in het Cuypershuis in Roermond van oktober 2023 tot mei 2024. De tentoonstelling onderzoekt het hergebruik van wol als symbool voor duurzaamheid en energietransitie. Inspiratie wordt geboden door Christien Meindertsma, die de diverse toepassingen van wol heeft onderzocht. Dit participatieproject vormt een aanvulling op de tentoonstelling en biedt burgers de kans om actief bij te dragen aan duurzaamheidsinitiatieven in hun gemeenschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen