Maasbrachter Havendagen pakt opnieuw groot uit 

Foto:

De Maasbrachter Havendagen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor Midden-Limburg én de Nederlandse binnenvaart. Eens in de twee jaar trekt dit driedaagse spektakel duizenden bezoekers naar het havengebied van Maasbracht. Op 28, 29 en 30 juni vindt de 41e editie plaats. Met een nieuw bestuur aan het roer is er een groots en gevarieerd culinair, muzikaal en business programma samengesteld voor bezoekers en (binnenvaart)ondernemers.

De belangstelling tijdens de vorige editie in 2022 was overweldigend. Om dit keer meer ruimte en een nog betere beleving te creëren, heeft de organisatie een aantal wijzigingen doorgevoerd in de plattegrond van het evenemententerrein. Zo krijgt het centrale podium een catwalk en een verdere upgrade, zowel qua grootte als aankleding.

XXL Business Event
Voordat de Maasbrachter Havendagen op vrijdag 28 juni om 17.00 uur losbarsten, vindt er een XXL Business Event plaats. Dit netwerkevent wordt georganiseerd door ondernemersvereniging Maasgouw Ondernemers en is exclusief toegankelijk voor bedrijven uit de gemeente Maasgouw. Het programma wordt op een later moment bekend gemaakt.

Scheepvaart- en bedrijvenmarkt met Opleidingsplein
De scheepvaart- en bedrijvenmarkt op zaterdag 29 juni is al jaren een vast onderdeel van de Maasbrachter Havendagen. Deze markt vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats aan de Havenboulevard en is gratis toegankelijk. Werven, machinebouwers en andere aanbieders van producten en diensten voor de beroeps- en pleziervaart zullen zich hier presenteren. Maar ook bedrijven uit andere sectoren zijn welkom. Ook dit jaar is er een Opleidingsplein, speciaal bedoeld voor onderwijsinstellingen met maritieme en/of technische vakopleidingen. Aanmelden voor de markt of het Opleidingsplein kan nog tot 19 mei 2024 via [email protected].

Belle Perez naar Maasbracht
Op het sfeervol ingerichte festivalterrein inclusief foodtruckplein, is het gedurende drie dagen een komen en gaan van topartiesten, bands en entertainers. Belle Perez, Frans Duijts, feestband The Originals, 2 Brothers on the 4th Floor en dj Chris Deluxe zijn slechts enkele klinkende namen die er in dit feestweekend in Maasbracht bij zijn. Het volledige programma is te vinden op maasbrachterhavendagen.nl/programma.

Havenbraderie met veel kinderentertainment
Op zondag is er traditiegetrouw een havenbraderie die gratis te bezoeken is. Het hele weekend is er speciale aandacht voor de jongste bezoekers. Zij genieten zowel op zaterdag als zondag van het nodige kinderentertainment. Zo kunnen ze diverse workshops volgen (e.g. grafiti workshop, workshop tas versieren) , een balletje trappen in de pannakooi of zich vermaken op diverse spring-, klim- en speeltoestellen. Optredens zijn er o.a. van Goochelaar Tim Slaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen