Arriva start proef met videohulpzuil op Station Roermond

Foto: Arriva

Arriva zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de service-ervaring van reizigers te verbeteren. Daarom starten zij vanaf 23 mei gedurende 6 maanden met een proef op station Roermond. In deze periode staat in de gevel voor het Arriva Servicepunt in de stationshal een zogenaamde videohulpzuil (VHZ).

In de serviceverlening aan de reizigers speelt de chauffeur, machinist, steward of storemedewerker van Arriva een belangrijke rol. Maar die is niet altijd en overal aanwezig. Zo is de store op het station in Roermond geopend tussen 07.15 en 00.00 uur. De aanvulling die de videohulpzuil biedt is 24/7 beschikbaar.

De videohulpzuil (VHZ)

De VHZ heeft een scherm dat met livebeeld- en geluid verbonden is met de klantenservice van Arriva. Er ‘zit’ als het ware een medewerker in de zuil. De VHZ is in eerste instantie bedoeld om vragen van reizigers te beantwoorden. Denk aan vragen over tickets, OVPay, actuele reisadviezen, stremmingen of bijvoorbeeld treinvervangend vervoer. De klantenservicemedewerker kan een scherm delen om informatie te tonen, maar kan ook via een QR-code een link delen of een reisadvies op klein formaat printen. De VHZ is geen verkoopkanaal. Er kunnen via deze zuil geen tickets worden verkocht of OV-chipkaarten worden uitgegeven.

Realisatie Roermond
De VHZ wordt geplaatst in de voorgevel van het Arriva OV-servicepunt in de stationshal. Het servicepunt is tussen 07.15 en 19.00 uur geopend, maar de videohulpzuil is 24/7 beschikbaar. Hiermee wordt onderzocht of de VHZ een geschikt middel is om de serviceverlening buiten openingstijden van het servicepunt te verruimen. De VHZ wordt geplaatst voor zes maanden.

Arriva kijkt uit naar de resultaten van deze proef en hoopt hiermee een waardevolle bijdrage te leveren aan de reiservaring van haar reizigers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze persvoorlichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen