‘Uitstel aanpak oversteek Susteren onverteerbaar’

Foto:

Persbericht – Susteren – De oversteek van de Pisummerweg naar de Oude Rijksweg-Noord in Echt-Susteren moet dit jaar worden aangepakt. Uitstel tot 2028 is ‘onverteerbaar’, vindt GroenLinks Statenlid Eric Sol. Als dat niet lukt, bepleit hij tijdelijke maatregelen voor de veiligheid van fietsers.

Onveilige situatie

In 2017 bleek uit onderzoek dat de kruising met de Oude Rijksweg-Noord (N276) bij de spoorwegovergang onveilig is voor fietsers door opgestelde (vracht)auto’s. Er zou ook te hard worden gereden. “In 2020 heeft de provincie geld vrijgemaakt voor maatregelen, maar er is nog steeds niets gebeurd. En nu horen we dat het 2028 wordt. Dit is te gek voor woorden”, aldus Sol, die zelf in Echt woont.

Tijdelijke maatregelen

Hij wil dat de PvdA-gedeputeerde Jasper Kuntzelaers zorgt dat het probleem met de oversteek nog dit jaar wordt opgelost, voor het onderhoud van de verhardingen en de werkzaamheden aan de A2 Kerensheide-Het Vonderen. “Lukt dat niet, dan moeten er tijdelijke maatregelen komen, zoals verbreding van de opstelplaats voor fietsers, een stopverbod ter hoogte van de oversteek en betere belijning op de weg.”

Onderdeel snelfietsroute

De onveilige oversteek wordt veel gebruikt door in Susteren wonende leerlingen van het Connect College in Echt. Verder is ze onderdeel van de snelfietsroute Roermond-Maastricht. De aanpak van Limburgse wegen en fietspaden wordt vrijdag 7 juni besproken in de provinciale Commissie Leefomgeving.

GroenLinks werkt elke dag aan een groener en socialer Limburg. Een Limburg, waar ook toekomstige generaties van het goede leven kunnen genieten. De partij is met vier Statenleden vertegenwoordigd in Provinciale Staten: Thea Jetten, Eric Sol, Kathleen Mertens en Arlan Dautzenberg. Deze bestuursperiode wordt extra ingezet op betere bereikbaarheid van het platteland, behoud van de Limburgse taal en cultuur, en structurele investeringen in Parkstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen