Gemeente Roermond investeert 1,8 miljoen euro in Rijke Schooldag

Foto: Beeldbank-onderwijs-Vincent-van-Goghschool

Tot en met schooljaar 2026-2027 stelt de gemeente Roermond 1,8 miljoen euro beschikbaar voor het project Rijke Schooldag. Vanaf 13 juni kunnen Roermondse basisscholen subsidie aanvragen voor dit programma dat onderdeel is van het gemeentelijke initiatief Kiezen voor Kansen. Dit initiatief richt zich op kansengelijkheid, gezondheid en bestaanszekerheid. De eerste (buiten)schoolse activiteiten starten in het komende schooljaar.

Het project Rijke Schooldag stimuleert scholen om extra activiteiten aan te bieden die bijdragen aan de brede ontwikkeling van kinderen, zoals sport, cultuur, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Deze activiteiten vinden plaats buiten reguliere schooltijden.

Wethouder Felix van Ballegooij benadrukt het belang van talentontwikkeling naast leerprestaties. Ook Stichting Swalm en Roer juicht het initiatief toe, omdat het aansluit op hun focus op kansengelijkheid. Meer scholen van Swalm en Roer zullen volgend schooljaar deelnemen aan het project.

De gemeente Roermond zal de Rijke Schooldag nauwgezet monitoren in samenwerking met de Universiteit van Maastricht om de impact op kansengelijkheid en het welzijn van kinderen te evalueren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen