Gilde Vavo wordt een nieuwe stip op de horizon

Foto:

Vanaf studiejaar 2024-2025 verandert Vavo Noord- en Midden-Limburg zijn naam in Gilde Vavo. Deze naamswijziging versterkt de samenwerking met Gilde Opleidingen en verhoogt de naamsbekendheid in Limburg.

Gilde Vavo biedt de mogelijkheid om een gemist vwo-, havo- of vmbo-t-diploma te behalen door alleen de onvoldoende vakken te herkansen. Teammanager Marlène Scheres: “Leerlingen kunnen zich concentreren op de vakken waarvoor ze gezakt zijn, met volledige herhaling van de bovenbouwleerstof.”

De onderwijsinstelling biedt voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) aan voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Leerlingen kunnen hun diploma of deelcertificaten voor vmbo-tl, havo of vwo behalen, een tussenjaar nemen of zich herprofileren.

Steeds meer leerlingen gebruiken vavo als tussenjaar of voorbereiding op mbo, hbo of universiteit, maar ook mensen die hun kennis willen bijspijkeren weten de weg naar deze opleiding te vinden..

Op basis van een intakegesprek krijgt elke leerling een maatwerktraject. Naast het examenprogramma biedt Gilde Vavo workshops zoals timemanagement en presentatietechniek. Er zijn ook trajecten in samenwerking met vervolgonderwijs, zoals het Pre University Project met Maastricht University.

Vanaf studiejaar 2024-2025 verhuist Gilde Vavo naar de Groenveldsingel 40 in Venlo. De locatie aan de Bredeweg blijft beschikbaar voor leerlingen in Roermond. Met de naamswijziging naar Gilde Vavo wordt de kracht van beide merken gebundeld om leerlingen beter te bereiken. Meer wetern? Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen