Twee mannen veroordeeld voor seksuele uitbuiting: celstraffen en schadevergoeding opgelegd

Foto:

In een recente uitspraak zijn twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 8 en 4 jaar. De mannen, van 34 en 51 jaar oud, zijn schuldig bevonden aan seksuele uitbuiting van een vrouw in Roermond gedurende vier maanden in 2020-2021.

Naast deze twee mannen stonden nog drie andere verdachten terecht. Een van hen, de 29-jarige broer van de veroordeelde verkrachter, kreeg een celstraf van 336 dagen. Hij nam de seksuele uitbuiting van zijn broer over toen deze in de gevangenis zat voor een andere misdaad. Een 54-jarige vrouw werd schuldig bevonden aan het onder valse voorwendselen meenemen van een kwetsbare vrouw naar een huis in Roermond waar gedwongen prostitutie plaatsvond. Een 57-jarige man werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De rechtbank oordeelde dat de mannen hun slachtoffer dwongen tot prostitutie en haar inkomsten afpakten, misbruik makend van haar kwetsbaarheid en verslaving aan harddrugs. De oudste dader werd ook veroordeeld voor de brute verkrachting van een tweede slachtoffer, die eveneens tot prostitutie werd gedwongen.

Bovendien moeten de hoofdverdachten elk 10.000 euro schadevergoeding betalen aan hun slachtoffer. De broer van een van de veroordeelden moet 1.000 euro schadevergoeding betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen