Gemeente Leudal investeert 220.000 euro in historisch en natuurvriendelijk Buggenumse Veld

Foto: Gemeente Leudal

De gemeente Leudal heeft besloten 220.000 euro te investeren in de ontwikkeling van het Buggenumse Veld tot een natuurlijk en historisch verantwoord vrijetijdslandschap. Daarnaast wordt de komende negen jaar jaarlijks nog eens 6.000 euro besteed aan het project.

Het projectplan, genaamd Belevingsplekken Buggenumse Veld, is opgesteld door het Promotieplatform Leudal. Met dit plan wil de organisatie het gebied transformeren tot een aantrekkelijke bestemming voor vrijetijdsactiviteiten, waarbij de nadruk ligt op lokale historie en natuur. Het budget wordt besteed aan de infrastructuur en het creëren van rustpunten. De gemeenteraad van Leudal heeft op 2 juli ingestemd met deze plannen.

In de afgelopen jaren zijn in het kader van de Structuurvisie Buggenumse Veld al verschillende projecten gerealiseerd, zoals ontmoetingsplaats De Klink, het stimuleren van de akkervogelpopulatie, en het verbeteren van de bereikbaarheid en belevingswaarde rond de Friedesse molen. Ook de restauratie van de schans van Neer maakt deel uit van dit programma.

De jaarlijkse kosten voor het project komen uit een fonds voor toerismepromotie. Van de totale investering van 220.000 euro komt ruim 171.000 euro uit compensatiegelden van Nunhems. Nunhems Netherlands moest deze compensatie betalen aan de gemeente vanwege de uitbreiding van hun terrein, waarbij ongeveer tien procent van het Buggenumse Veld verloren ging, inclusief enkele natuurwaarden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen