St. Christoffelkathedraal ontvangt achttiende eeuwse schilderijen in bruikleen

Foto: Parochiefederatie Roermond / Irene Wilms

De Roermondse Sint Christoffelkathedraal heeft onlangs twee belangrijke schilderijen van de hand van Zeger Jacob van Helmont in langdurig bruikleen verworven.

De doeken zijn onderdeel van een serie van zes werken die in 1724 in opdracht werden gegeven door Franciscus de Sanguessa, de negende bisschop van Roermond. De twee werken tonen HH. Petrus en Paulus en sierden eens – samen met vier schilderijen van de evangelisten – het voormalig  Bisschoppelijk Paleis aan de Pollartstraat in Roermond.

De schilderijen lagen decennialang opgeslagen in een depot van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum en werden onlangs gerestaureerd door de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL). Op zaterdag 29 juni vond in aanwezigheid van hulpbisschop Mgr. Everard de Jong de officiële overdracht plaats. De twee werken hebben sindsdien een plek gekregen nabij de hoofdingang van de kathedrale kerk.

Wie de schilderijen wil komen bezichtigen, is van harte welkom. De kathedraal is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens deze uren zijn leden van het Christoffelgilde aanwezig om bezoekers te ontvangen en van informatie te voorzien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen