Zilveren jubileum voor Literarische Sommer/Literaire zomer

Foto:

Dit jaar wordt Literarische Sommer/ Literaire zomer voor de 25ste keer georganiseerd. In 2000 vond de eerste editie plaats in Duitsland met 18 lezingen. In 2002 sloot Venlo zich aan, wat het begin markeerde van het internationale Duits-Nederlandse festival.

Roermond, Maastricht en Heerlen volgden, en dit jaar doen literaire en culturele instellingen uit meer dan twintig Duitse en Nederlandse steden mee aan het zomerse festival, wat resulteert in een unieke en nog steeds groeiende internationale samenwerking.

Nederlandse en Duitse auteurs, variërend van prijswinnaars en bestsellerauteurs tot jonge debutanten, maken deel uit van het programma. Het belangrijkste is dat hun literaire stemmen bijzonder en krachtig zijn, en dat de thema’s, hoofdpersonen en verhalen die ze kiezen opmerkelijk en eigentijds zijn. Inmiddels heeft het internationale festival meer dan vierhonderd Duitse en Nederlandse schrijvers gepresenteerd.

Hoewel de Literaire zomer centraal wordt georganiseerd, geven de partners elk hun eigen evenementen vorm, wat resulteert in een literaire diversiteit die goed past bij elke locatie. Dit omvat lezingen en poëziewandelingen.

Dit jaar nemen veel Limburgse bibliotheken deel aan het festival. De aftrap was bij de Bibliotheek Venlo aan het begin van deze maand. Ook de bibliotheken van Roermond, Landgraaf-Onderbanken, Weert, Vaals en Kerkrade organiseren een lezing of wandeling tijdens dit jubileumjaar.

Kijk hier voor meer informatie en het programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen