Roermond zoekt locatie voor inloophuis voor daklozen en verwarde personen

Foto: Gemeente Roermond

Roermond werkt aan een plan om een inloophuis te openen voor daklozen, arbeidsmigranten en verwarde personen in het stadscentrum.

De gemeente Roermond is actief bezig met het vinden van een geschikte locatie voor een inloophuis dat dient als dagvoorziening voor daklozen, arbeidsmigranten zonder werk en personen met verward gedrag. Wethouder Marianne Smitsmans deelde deze plannen tijdens een raadsvergadering waarin de beleidsvoornemens voor 2025 werden besproken. Verschillende raadsfracties, waaronder de LVR, hadden eerder zorgen geuit over de overlast in het centrum van Roermond, met name rond het Stationsplein.

“Er is inderdaad sprake van toenemende overlast in dat gebied, veroorzaakt door diverse groepen, waaronder zakkenrollers, bedelaars en mensen met verward gedrag,” aldus Smitsmans. Ze benadrukte ook de aanwezigheid van werkloze arbeidsmigranten die dakloos zijn geraakt. “We zijn concreet op zoek naar een locatie voor een inloophuis waar mensen overdag terecht kunnen en minimaal een kop koffie kunnen krijgen,” verklaarde de wethouder.

Het voorstel van de SP om buurtcentra bij dit plan te betrekken, werd door Smitsmans afgewezen. Zij benadrukte dat de locatie op loopafstand van het centrum moet zijn om effectief te kunnen dienen als dagopvang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen