Code oranje: hevige onweersbuien verwacht

jul 09 , 13:13 Laatste Nieuws
away 382763 1920
Het KNMI heeft voor het hele land code oranje afgegeven vanwege hevige onweersbuien. In Limburg geldt code oranje van 18.00 tot 22.00 uur. Het noodweer komt vanuit het zuidwesten en brengt zware windstoten, veel regen, grote hagelstenen en bliksem met zich mee.
Code oranje wordt afgegeven als er gevaarlijk weer wordt verwacht met mogelijk grote impact. Dit kan leiden tot letsel of schade door grote hagelstenen, blikseminslagen, omgewaaide bomen of wateroverlast. Ook verkeer moet tijdens deze buien extra voorzichtig zijn.
Het KNMI adviseert iedereen om tijdens het onweer ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven. Zorg ervoor dat tuinmeubels vastgezet zijn en afvalcontainers binnengehaald worden. Het is ook raadzaam om stekkers uit stopcontacten te halen om schade door blikseminslag te voorkomen.
Weggebruikers moeten rekening houden met wateroverlast, voldoende afstand houden, langzamer rijden en een langere reistijd incalculeren. Vermijd open water en weilanden en schuil niet onder bomen of gebruik een paraplu tijdens het onweer.