Excursie Stichting het Limburgs Landschap: Natuurgebied Dubbroek in Maasbree

jul 11 2023, 7:57 Laatste Nieuws
dubbroek maasbree mortelsven piet fleuren
Op woensdag 19 juli vindt er een excursie plaats in natuurgebied Dubbroek in Maasbree. De excursie start om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Boswachter aan Provincialeweg 2, 5993 RG in Maasbree. De tocht duurt ongeveer 3 uur, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Stevig schoeisel en muggencrème worden aanbevolen.
Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. Het biedt wandelaars midden in de zomer een grote afwisseling aan natuurschoon. Tijdens de excursie maken we ook een rondje om het mooie Mortelsven. Bloemen bloeien, de vogels zijn erg druk met hun kroost en vlinders en bijen zijn op zoek naar nectar. V
Verspreid tussen de bossen liggen enkele graslandpercelen. Op deze percelen wordt schraal beheer toegepast, waardoor er speciale planten groeien. Onderweg kunnen we stuifduintjes, een holle weg, mooie vennetjes en oude houtkapwallen bewonderen. De afgelopen tijd is er veel aan onderhoud gedaan en er zijn verbeteringen aangebracht in de waterhuishouding van het gebied. Deze veranderingen gaan de wandelaars zelf met eigen ogen aanschouwen. De gidsen gaan met de wandelaars op verkenning door een prachtig en voor velen onontdekt natuurgebied.