Grootste kunstgalerie van Europa opent in Designer Outlet Roermond

Foto:

Kunst komt naar het McArthurGlen Designer Outlet Roermond: Nachtbrötchen en McArthurGlen presenteren samen de grootste kunstgalerie van Europa. Tot medio januari 2022 worden meer dan 500 kunstwerken van gevestigde en opkomende kunstenaars gepresenteerd. Op ruim 2.000 m2 zijn er meer dan 70 kunstenaars uit binnen- en buitenland om je aan te vergapen.

 

Onder het motto “Bringing Art to the People in a New Way” verwierf Nachtbrötchen tijdens de lockdown in de zomer van 2020 internationale bekendheid met ’s werelds eerste drive-in kunstgalerie op Keulen Bonn Airport. De kunst werd pretentieloos gepresenteerd op bagagekarren. Het evenement was in veel landen over de hele wereld in het nieuws.

 

“We organiseren onconventionele kunstevenementen op ongewone locaties en kijken ernaar uit om de bezoekers van Designer Outlet Roermond te verrassen met fascinerende kunst”, zegt organisator André Schnaudt van Nachtbrötchen.

 

“Onze doelgroep varieert van mensen die nog weinig of geen ervaring hebben met kunst tot diegenen voor wie kunst al een passie is.”, vertelt Marc van der Spek, de andere partner in Nachtbrötchen, “Aan de ene kant willen we de drempelvrees wegnemen, die veel mensen ervaren bij het bezoeken van een kunstgalerie, maar aan de andere kant willen we ook voldoen aan de hoge verwachtingen van kunstliefhebbers.”

 

Het Designer Outlet in Roermond is 363 dagen per jaar geopend en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers – voornamelijk uit Nederland, Duitsland en België.

 

Rudolf van Gompel, algemeen directeur van Designer Outlet Roermond, legt uit: “Een bezoek aan ons centrum moet een kleine onderbreking zijn van het dagelijks leven en elke klant moet ontspannen en met een glimlach op het gezicht naar huis gaan na een leuke dag winkelen. Voor McArthurGlen zijn kunst en cultuur bijzonder belangrijke componenten van de unieke winkelervaring. Ons doel is om kunst – net als onze designermerken – toegankelijk te maken voor een breder publiek en met Nachtbrötchen hebben we de juiste partner gevonden. Een dagje Designer Outlet Roermond moet leuk zijn, inspiratie bieden en een welkome afwisseling zijn van het dagelijks leven. We zijn erg blij met deze samenwerking en kijken uit naar de komende maanden.”

 

Er is schilderkunst (verschillende genres & stijlen), grafische kunst, sculpturen, poëzie, fotografie, kunstinstallaties, maar ook licht- en videokunst te zien. Het artistieke aanbod wordt aangevuld door muziek & optredens en theater om een onvergetelijke indruk achter te laten bij de bezoekers.

 

De Nachtbrötchen Gallery is te vinden naast de Polo Ralph Lauren Shop.