Eerste theatervoorstelling ‘De vissen komen, mild’ van Nooit te oud?!

 Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden. ECI cultuurfabriek, Welzijnsorganisatie Wel.kom, de Koninklijke Harmonie Roermond en de gemeente Roermond slaan de handen ineen en ontwikkelen ‘Nooit te oud?!’, een overkoepelend cultureel project waarbinnen in 2019 en 2020 verschillende deelprojecten (theater, beeldend en muziek) worden gepresenteerd om iedereen van 55 jaar onder de mensen te laten komen.

Bij de Koninklijke Harmonie is de projectgroep begonnen met een koorklas en een blazerklas. Want muziek geeft plezier, versterkt onderlinge relaties, stimuleert de cognitieve ontwikkeling en draagt bij aan de sociale cohesie in wijk en stad. De beeldende tak is nog in ontwikkeling en van het theatergedeelte is de eerste productie bijna klaar. 5 en 6 juli laten vijf mensen van 55 jaar en ouder uit Roermond en omgeving het spanningsveld zien tussen van theater maken dat gericht is op een sterke hier en nu beleving, op eigenheid en verhalen. Hun ervaringen, vragen en belevingen worden in een fysieke, beeldende en fantasierijke voorstelling neergezet.

Theatermaker Ruud Horrichs maakt, samen met muzikant Bart Oostindie, een theatervoorstelling met mensen vanaf 55 jaar die zich uitspreken over hun leven. Wat hebben ze nagelaten? Hoe willen ze herinnerd worden? Wat willen ze nog bereiken?

Ruud verkent met de deelnemers het spanningsveld van theater maken dat gericht is op een sterke hier en nu beleving, op hun eigenheid en hun verhalen. Hun ervaringen, antwoorden en belevingen worden in een fysieke, beeldende en fantasierijke voorstelling neergezet!

regie RUUD HORRICHS

muziek BART OOSTINDIE

spel MARIANNE VERMAAT, MARIET MANS, BETSIE WIENK, BART BAKKER,  JOSÉ WOLTERS

Tickets en info: www.nooitteoudroermond.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie

 

Contact: [email protected] / [email protected] / 0475-317171

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0