Fotoserie: Tweede schoonmaakactie Groenlinks ontlokt openhartige gesprekken

Roermond – Angela Hokstam – De tweede schoonmaakactie van de werkgroep Groen moet je Doen, (in het leven geroepen door GL Roermond) is op 31 augustus weer een succes geweest. De hoge temperatuur van 31 graden, hield niemand tegen om het schoonmaak werk te doen laat de partij Groenlinks weten.

De eerste actie was op 6 juli 2019.Toen werden de Oranjelaan, Lindelaan, Maasnielderbeek, Brabantsestraat, Limburgsestraat, Gelderseplein en de Bredeweg schoongemaakt.

Acht personen hebben aan de tweede actie meegedaan. Bijzonder waren de gesprekken op straat. Buurtbewoners gaven aan dat ze zich vooral storen, aan de omgeving die vervuild wordt. En dat niemand zich geroepen voelt de troep op te ruimen, omdat zij het niet vuil gemaakt hebben. Het mooiste op de dag was de spontane aanmelding van een bewoner. Deze was aangenaam verrast, dat er spontaan opgeruimd werd voor zijn deur en wilde een volgende keer meedoen.

De werkgroep heeft een goede tip gekregen voor een lokatie,voor de volgende schoonmaakactie. Die plek ligt dichtbij Cita Verde en de Mavo, sportpark de Wijer ( Jagerstraat, Marathonlaan).

De groep zou het fantastisch vinden, als er een sportleraar zich aanmeld die het bewustzijn voor een schonere wereld wil uitdragen en leerlingen wil motiveren om mee te doen aan het initiatief.

Vermeldenswaard is dat binnen GroenLinks, Danielle Danker de organisatie van dit initiatief voor haar rekening neemt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen