Sport zorgt voor grotere zelfstandigheid en zelfwaardering

Foto: Pixabay

Roermond – Angela Hokstam – Sport en bewegen draagt bij aan het welzijn van mensen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, ook mensen met een beperking. Zij hebben er profijt van in het dagelijks leven. Door het sporten leren zij nieuwe mensen kennen en worden zij actief betrokken bij hun sportomgeving. Sport draagt bij, aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering.

Vanuit deze gedachte is een samenwerking tot stand gekomen tussen de gemeenten Echt- Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Deze gemeenten zetten samen met het Huis voor de Sport Limburg hun schouders onder deze samenwerking, met als doel de gehandicaptensport een plaats te geven in Midden- Limburg.

Op zaterdag 29 september vindt de sportdag voor doven en slechthorenden plaats, bij Scouting Sint Joris in Roermond. De dag wordt georganiseerd door Stichting Limburg Hoort Zo, Stichting Zo Hoort Het, Scouting Sint Joris Maasniel, Sportservice Roermond en Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg.

Deelnemers kunnen meedoen aan: archery tag, dat is pijl en boogschieten op mensen, een bootcamp door Robin Frings,hij is zelf doof en stimuleert doven mensen om te sporten.Verder is er een hindernisbaan en een workshop vuurtjes maken en sjorren.

De sportdag start om 13.00 en duurt tot 17.00 uur. Deelnemers dienen vooraf een ticket te kopen. Deelname kost €1,58 per ronde.

Mail en kijk voor meer informatie op: [email protected] of www.ikkansporten.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden