Najaarslezing: Onbekend oorlogsverleden van Roermond

Foto: Daniel Reche via Pixabay

Op vrijdagavond 20 september as. organiseert Stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn een bijzondere najaarslezing, met het oog op 75 jaar bevrijding Roermond in 2020, over een aantal opmerkelijke en ook lange tijd vergeten oorlogstragedies in Roermond en omgeving.

De lezing zal bestaan uit twee delen en zal visueel ondersteund worden met o.a. veel nog nooit vertoonde foto’s:

  1. Har Op ‘t Veld zal vertellen over de beschieting van de munitietrein door RAF- vliegtuigen van het Duitse afweergeschut op de hoogste Kitskensbergtop, wat daaraan vooraf ging en nog steeds zichtbaar is tot op de dag van vandaag.
  2. Chrit Houtackers zal zijn persoonlijke oorlogsherinneringen vertellen over Buurtschap De Spik in oorlogstijd en het hiermee samenhangende verschrikkelijke ongeluk in het najaar van 1945 waarbij 9 jonge kinderen om het leven kwamen.

Op deze avond zal tevens Meta van Appeven aanwezig zijn. Zij zal een gedicht voordragen uit het boek “Vergeten Tragedies” en het verhaal van haar moeder voorlezen.

Het belooft een zeer interessante en bewogen lezing te worden, met de vele, vaak persoonlijke, beschikbare informatie en naslagwerken, die ons laat stilstaan bij twee gedenkwaardige oorlogs- drama’s.

Datum : Vrijdagavond 20 september 2019 Locatie: kantine Sportvereniging EMS (Sportpark Kitskensberg), Oude Keulsebaan 169 ROERMOND Aanvang: 19.00 uur (einde voorzien rond 21.00 uur)

Aanmelden : Let op: graag zo spoedig mogelijk aanmelden via e-mail adres tussenroerenijzeren-[email protected]

Entree : € 5,- per persoon. Dit bedrag dient ter plaatse (contant) te worden voldaan.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden