Taalhelden groep kiest taalheld

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Roermond – Angela Hokstam –¬†Jeroen Rosbender is op 10 september gekozen tot Taalheld van Limburg. De taalheld is een van de hoofdrolspelers in de campagne, van de bibliotheek bibliorura voor het digiTaalhuis. Westrom BV en bibliorura bibliotheek hebben Rosbender opgegeven, om mee te dingen naar de titel van taalheld. Uit de 4 personen die aangemeld waren bij de taalhelden groep, werd Rosbender tot winnaar bekroond.

”MAAR VAN MIJ HAD IEDEREEN MOGEN WINNEN, WANT IEDEREEN IS VOOR MIJ EEN GROTE WINNAAR EN EEN TAALHELD, ZE DOEN HET

NET ALS IK ALLEMAAL SUPER GOED”. Maar desniettemin ben ik onwijs trots op deze prijs, maar we stoppen er nog lang niet mee. Het belangrijkste is dat ik mijn kinderen kan voorlezen en dat ik de steun van mijn lieve vrouw heb en ook van mijn overige familieleden” zegt de winnaar.

Rosbender vertelt hoe hij beter is geworden, in het schrijven in het nederlands. ”Allereerst heb ik vroeger op een speciale school gezeten, omdat ik moeite had met begrijpend lezen. Ik volg momenteel bij de gilde opleidingen op dinsdag avond lessen, (oefenen van dictee en andere oefeningen) waardoor mijn schrijven van de Nederlandse taal een stuk makkelijker(beter) is geworden. Ik mag van Gilde opleidingen in November het Nederlands taal examen gaan doen, ook daar ben ik enorm trots op besluit de winnaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0