1200 leerlingen bezoeken culturele instellingen in Roermond

Foto: Nino Carè via Pixabay

Roermond – Angela |Hokstam – Wat een drukte was het aan het begin van deze week in bibliotheek Bibliorura. Maar liefst 1200 leerlingen bezochten in het kader van opROER, de culturele instellingen in Roermond. Het ging om leerlingen van de scholen: Niekée, Mavo Roermond, Schondeln, Broekhin, Agora en Ursula.

In de bieb mochten de leerlingen hun creativiteit de vrije loop laten, met het maken van een stapelgedicht. En daar kwamen mooie resultaten uit. Vorig jaar hebben de leerlingen bookfaces gemaakt.

”Het belangrijkste is voor ons dat ze een positieve ervaring opdoen, met boeken en de bibliotheek. En dat ze weten waar ze de bibliotheek kunnen vinden” vertelt Moniek Hueting, communicatiemedewerker van de bibliotheek. De bibliotheek is al een aantal jaren betrokken bij opROER. We hebben nog geen plannen voor het volgend jaar. Maar we zijn wel van plan om door te gaan, met dezelfde activiteiten van de jaren hiervoor, omdat we merken dat creatieve opdrachten de leerlingen aanspreken” aldus Hueting.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden