VVV-Venlo verslaat FC Groningen

Na twee weken geen voetbal was er weer Eredivisievoetbal in Covebo Stadion – De Koel-. Een lastige thuiswedstrijd tegen FC Groningen stond op het programma. Deze wedstrijd betekende het debuut voor John Yeboah in het shirt van VVV-Venlo. Aanvoerder Post was geschorst en daarom droeg Röseler zaterdagavond de aanvoerdersband.

VVV-Venlo begon meteen offensief aan de wedstrijd. Van Ooijen stuurde in de 12de minuut Yeboah weg richting het doel van Padt. Vanuit een lastige hoek wist Yeboah knap binnen te schieten: 1-0 voor VVV! Vervolgens was het FC Groningen dat aandrong. VVV werd zwaar onder druk gezet en kwam niet aan opbouwen toe. Uiteindelijk was het vlak voor rust Hrustic met een afstandsschot: 1-1, een terechte gelijkmaker.

Na de rust was het Groningen dat steeds meer aandrong. Er volgden veel kansen maar doelman Kirschbaum was een sta-in-de-weg voor de Groningers. De bal gaat er niet in en ook VVV kreeg een aantal kleine kansen. In de slotfase van de wedstrijd gaf VVV nog één keer alles wat erin zat. Uit een hoekschop was het Evert Linthorst die de winnende 2-1 tegen de touwen kopte!

Hiermee komt de ploeg van Robert Maaskant op 9 punten uit 6 wedstrijden. Een meer dan prima resultaat! Volgende week wacht VVV een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II.

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, Scheimann, Linthorst, Cattermole, Neudecker, Yeboah (89. van Bruggen), Wright (70. Soriano) en van Ooijen (60. Sinclair).

Aantal toeschouwers: 6.265.