Wandelexcursie Isabellegreend

Wandel mee met Het Limburgs Landschap op zondag 29 september door de gevarieerde natuur van de Isabellegreend
Foto: Harry Bussink.

 PERSBERICHT – De Isabellegreend en de Ooldergreend zijn de natuurgebieden rondom de Oolderplas ten zuiden van Roermond. Hoe gevarieerd is de natuur van de Isabellegreend? Een interessant thema voor de wandeling die door Het Limburgs Landschap wordt georganiseerd.

De Isabellegreend bestaat vooral uit allerlei soorten grasland met verspreid liggende bosjes en waterpartijen.

Stroomdalgrasland

Op de Isabellegreend lopen het hele jaar Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door die begrazing en de invloed van de Maas zijn hier stroomdalgraslanden ontstaan met karakteristieke plantengroei van onder andere agrimonie, knoopkruid en margriet. Deze ruige, maar gevarieerde vegetatie trekt op haar beurt weer vele insectensoorten aan en die zorgen voor een gevarieerde natuur. Ook de hier voorkomende bever is een aanwinst voor de natuur. Door in het wilgenstruweel weer open plekken te knagen, ontstaat eveneens variatie en dat heeft weer een duidelijke positieve invloed op de soortenrijkdom.

Op stap

Natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten, zien worden er regelmatig excursies georganiseerd in deze natuurgebieden. Op zondag 29 september start om 11.00 uur een interessante excursie bij de kleine parkeerplaats aan de ingang van de Isabellegreend aan de Merummerbroekweg, 6049 CX Merum. Goed schoeisel en een verrekijker worden aanbevolen.

Reacties