Een glashelder verhaal in Roermond(iaal) perspectief

Foto: Cuypershuis

Roermond – Angela Hokstam – Cuypershuis en Gemeentearchief Roermond organiseren een lezing, over het bedrijfsarchief van atelier Nicolas. Een aanrader voor iedereen die met (kerkelijk) erfgoed bezig is. De aanleiding van de lezing is, het digitaliseren en in kaart brengen van het archief, alsook de tentoonstelling Atelier Frans Nicolas. De lezing wordt gegeven door Tine Wouters, van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg. 

Tine Wouters is opgeleid als historica en archivaris. Ze is als archivaris verbonden, aan het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg. Ze is bezig met het klassieke inventarisatiewerk, en is daarnaast waarnemend afdelingshoofd van de archieven. Door het verleden levend te houden, hoopt zij de maatschappelijke impact van het erfgoed te vergroten.

De lezing een glashelder verhaal in Roermond(iaal) perspectief, gaat in op drie aspecten. Eerst wordt het belang van het archief uit de doeken gedaan en binnen een breder kader van de archiefwerkzaamheden geplaatst. Vervolgens wordt de familiegeschiedenis binnen de historische krijtlijnen geplaatst, om dan verder in te gaan op verklaringen van het succes van het glasatelier Nicolas te Roermond. Na de lezing vindt er een uniek moment plaats, waarbij de originele ontwerptekeningen worden uitgerold, zodat de archieffascinatie en de historische sensatie van dichtbij kan worden gezien.

De lezing wordt in het bedrijfsarchief Atelier Nicolas centraal in het Cuypershuis gehouden, op donderdag 23 oktober van 19.30 – 20.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden kan via [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden