Dan Derks: Overleving speciale winkels door beleving, aandacht, service en goed advies

Foto: Dan Derks

Roermond – Angela Hokstam – DanDé galanterie aan de Heilige Geeststraat 1, in de binnenstad is inmiddels drie dagen open. De winkel werd op 17 september geopend. Eigenaar Dan Derks is vier jaar geleden bij toeval in Roermond terecht gekomen. Hij start met DanDé vanuit de overtuiging dat een interieur niet uit een boekje komt, maar dat jouw eigen leven terug moeten komen in het interieur, door persoonlijke- en unieke objecten. Hij werkt met kunstenaars en producten die nergens anders te vinden zijn.

 

 

”Ik kwam op het idee om een eigen winkel te starten, omdat ik vind dat er heel veel van hetzelfde te krijgen is. Zelfde sfeer, zelfde uitstraling. Daarin wil ik mij gaan onderscheiden. Daarnaast heb ik jaren andermans dromen mee gerealiseerd, en nu werd het tijd voor mijn eigen droom. Mijn winkel is anders omdat ik niet alleen meubels en accessoires verkoop, maar ook kunst en vintage. Daarnaast denk ik dat elke winkel anders is door de ondernemer die erin staat, die zijn eigen ideeën en creativiteit laat zien. Mensen kunnen bij mij ook terecht voor interieuradvies of een interieurplan, en dat creëert ook meerwaarde” vertelt Derks.

 

”Het logo van de winkel is een gekroonde valk. Ik heb in de stadsarchieven ontdekt dat het historische pand waarin de winkel is gevestigd, in den gekroonden Valck heet, dus het lag voor mij voor de hand dat het symbool een gekroonde valk zou worden” legt de eigenaar van de galenterie uit.

”Ik heb geen ambities om mijn winkel uit te breiden in de toekomst, als je 1 winkel hebt die goed presteert, je al heel erg tevreden mag zijn. In deze tijd dat internet het winkelen steeds meer verdringt en daardoor een leegte in de steden veroorzaakt, hebben veel winkeliers het moeilijk. In de toekomst geloof ik erin dat enkel speciale winkels zullen overleven, waar je een stukje beleving hebt, maar ook aandacht, service en goed advies besluit Derks.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden