Kern met Pit laat buurtprojecten groeien en bloeien

Foto: KMP

 Roermond – Angela Hokstam – De Kern met Pit dag valt dit jaar op 18 januari 2020. Het is een bijeenkomst die in alle provincies tegelijkertijd plaatsvindt. Er zijn twaalf lokale bijeenkomsten. Op deze feestelijke bijeenkomst starten alle nieuwe initiatieven en delen de voorgaande deelnemers hun resultaten en ontvangen het predicaat Kern met Pit, als hun project geslaagd is. De bijeenkomst is verplicht voor alle Kern met Pit deelnemers (kom je niet, dan kom je niet in aanmerking voor een predicaat Kern met Pit t.w.v. €1.000,–).

Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen; Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief en maken kans op de Gouden Pit, ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2020 is nu geopend.

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn al 5000 lokale buurtprojecten gestart. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en begeleiding van adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Op de dag van de activiteit kan er op een informele manier kennis worden gemaakt, met nieuwe- en oude deelnemers, project kunnen gepresenteerd worden en adviseurs ontmoet worden. Kennis en ervaringen uitwisselen staat centraal. Ook wordt bekendgemaakt, welk project de provinciale troffeewinnaar wordt en doorgaat naar de landelijke finale van Kern met Pit, tijdens het We Doen Het Samen Festival op 28 maart 2020.

Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Heeft u een goed idee? Kan uw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie. Schrijf u in voor Kern met Pit 2020. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. Voor meer informatie bekijk de website: www.kernmetpit.nl of neem contact met op met : Margje van Spaendonck :Telefoon: 026-4455146 / 06-15459819 – Susanne Lek  :Telefoon: 06-15459819/   Email: [email protected]

 

Reacties