Extra aandacht voor toegankelijkheid in Roermond!

Foto: Gerd Altmann via Pixabay
Sinds juli 2016 is het VN-Verdrag in werking getreden. Mensen met een beperking hebben dankzij het VN-Verdrag dezelfde rechten als ieder ander. De overheid moet de positie van mensen met een beperking verbeteren, zodat zij volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving.

Wethouder Marianne Smitmans:

“Hoe mooi zou het zijn als elke inwoner gelijkwaardig kan meedoen. In verenigingen, school, werk, vrije tijd of in de buurt. Daarbij moeten leeftijd, gender, culturele achtergrond, arm of rijk niet uitmaken. Kortom een Roermond waarin iedereen mee doet! Samen met het Gehandicapten Platform vragen we hier extra aandacht voor in de Week van de Toegankelijkheid”.

Week van de toegankelijkheid

Van 7 tot en met 12 oktober is het de Week van de toegankelijkheid. Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, winkels sportclubs,  en natuurgebieden. Die kan beter. Er zijn genoeg voorbeelden waar het al goed gaat. Ook in Roermond!

In de Week van toegankelijkheid organiseren de gemeente Roermond en de Stichting Gehandicaptenplatform Roermond  een aantal activiteiten. Dit jaar is het motto “ Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt”.

Cabaret (10 oktober)

Op donderdag 10 oktober wil de gemeente  in samenwerking met  de Stichting  Gehandicapten Platform Roermond op ludieke wijze aandacht vragen voor de toegankelijkheid van de binnenstad. Een aantal mensen met een beperking zal, bijgestaan door een cabaretgroep en de actiegroep ‘Terug naar de bossen’ een rondgang maken door de binnenstad om te kijken hoe toegankelijk Roermond is. Tegelijkertijd gaan deze mensen het gesprek aan met de horeca, het publiek en de middenstand.

Workshop Positieve Gezondheid (11 oktober)

Op vrijdag 11 oktober organiseert de Stichting  Gehandicapten Platform Roermond een workshop Positieve Gezondheid. De workshop locatie is bij LinZZ aan de Maria Theresalaan 1a in Roermond en wordt gegeven door Ingrid Smith. De deelname is gratis, inclusief koffie en thee.  Voor deze workshop dient u zich in te schrijven via [email protected].

Gratis speeltuinbezoek (12 oktober)

Op zaterdag 12 oktober organiseert de Stichting  Gehandicapten Platform Roermond een gratis speeltuinbezoek met versnapering  voor kinderen tot en met 12 jaar met en zonder beperking aan de speeltuin Kitskensberg in Roermond. Deze speeltuin is begin 2013 geheel gerenoveerd en toegankelijk gemaakt voor kinderen met en beperking.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden