Ondernemersnieuws: Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wat betekent dat voor u

Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

We zijn nog maar net gewend aan de vorige wetswijzigingen, maar nu gaan de regels voor ontslag, oproepkrachten en de transitievergoeding alweer op de helling. Want vanaf 2020 gaat nieuwe wetgeving gelden waarmee het verschil tussen een vaste baan en flexwerk kleiner moet worden. Een bijgewerkt overzicht met de hoofdpunten van de Wet Arbeidsmarkt in balans, vindt u hier. Dat meldt het OKB Limburg.

De Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) is nu goedgekeurd door de Eerste Kamer en zal vanaf 1 januari 2020 ingaan. Uitgangspunt van de WAB is dat het soort werk bepalend moet zijn voor de contractvorm die de werkgever kiest. Flexwerk blijft mogelijk, maar wordt wel duurder omdat werkgevers meer premie moeten betalen voor flexwerkers dan voor vaste werknemers. Ontslag wordt iets eenvoudiger en ook wat goedkoper. Zo hoopt het kabinet werkgevers te verleiden om werknemers een vast contract te geven.
De eerste Kamer heeft het kabinet nu wel extra aangespoord om hiernaast snel met voorstellen te komen om Zzp’ers aan de onderkant van de arbeidsmarkt te beschermen, bijvoorbeeld door het tegengaan van schijnzelfstandigheid.

https://www.personeelsnet.nl/…/bijgewerkt-hoofdpunten-wet-a…

Meer info, advies/hulp over de WAB? – Neem contact op met OKB. 06-25065671. Sjra Clerkx. [email protected] www.ondernemersklankbord.nl 
www.delimburgsezaak.nl

Bron: OKB Limburg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden