11 november Talkshow ECI live

Foto: ECI

Persbericht – Het mysterieuze, het raadselachtige, het verborgene. Daar gaan de ECI live talkshows dit seizoen over. Eci Live sluit daarmee aan bij Mystique, de kunstmanifestatie die in de zomer van 2020 zal plaatsvinden in het kader van Biennale Roermond. De eerste ECI Live van dit seizoen is op 11 november, aanvang 20.00 uur.

Roermond is een bijzondere stad. Een mooie stad ook, maar wel met een heel eigen manier van doen. Met zijn elite, zijn standen, zijn volksbuurten, zijn eigenheimers en zijn migranten. Een trotse stad ook, best wel chauvinistisch: “Veer zeen Remunj”. Het gaat goed, of misschien ook weer niet. In de ECI Cultuurfabriek is momenteel de expositie “Het DNA van Roermond”. Maar bestaat dat wel? Heeft de Roermondenaar andere genen, een eigen identiteit? En wanneer ben je salonfähig, ‘eine van òs’? Maakt het verschil uit of je ‘van Roermond bent’ of dat je buiten komt?

We leggen het raadsel van Roermond voor aan kenners en ervaringsdeskundigen.

Dat zijn allereerst: Dré Peters, verenigingsman, carnavalist en full time volksvertegenwoordiger. Verder schrijver en kenner van de geschiedenis van Roermond en zijn vele standen Hein van der Bruggen. Als derde Petra Stienen, schrijfster/publiciste, eerste kamerlid en opgegroeid op de Donderberg. Tot slot: Lotte Tissen, cultureel antropologe van de Universiteit Maastricht. Zij onderzocht hoe mensen in Roermond betekenis geven aan hun stad.

Presentator en gespreksleider is deze keer Edwin Becker, geboren en getogen in Maasniel, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum en medeconservator van Biennale Roermond 2020.
Muzikale intermezzi worden verzorgd door rapper/vlogger Rafael Rozenblad. Rapper/woordkunstenaar Brohlin tekent wederom voor een rake ‘wrap up’.

ECI Live: informatief en dichtbij

ECI live is actueel, maatschappelijk, cultureel, literair, muzikaal, soms ook politiek en stelt zich tot doel om per aflevering een thema vanuit verschillende kanten te belichten. Zo komen ideeën en meningen die leven binnen Roermond en regio bij elkaar, nodigen we uit tot een dichtbij-debat. Maar proberen we toch vooral ook een informatieve, levendige en gezellige avond te presenteren. ECI Live is een gemeenschappelijke productie van Bibliotheek Bibliorura Roermond en ECI Cultuurfabriek.

ECI live bijwonen is volledig gratis! Iedereen is welkom. Wel dient een gratis ticket te worden gedownload op www.ecicultuurfabriek.nl De avond begint stipt om 20.00 uur in de expositiezalen van de ECI Cultuurfabriek. De deuren gaan open om 19.30 uur.

Meer weten? Check de ECU-website, stuur een e-mail naar [email protected] of volg ons op Twitter.

Het raadsel van Roermond

Reacties