Renovaties Wonen Zuid Strerrenberg en Componistenbuurt lopen ten einde

Foto: Wonen Zuid

Roermond – Angela Hokstam – In de laatste maanden van dit jaar, zullen er renovatie projecten door woning Zuid worden opgeleverd, in verschillende delen van Nederland . Er wordt keihard gewerkt om de huizen af te hebben, voor de geplande tijd. Een blik op enkele af te ronden projecten in Roermond.

Op de Donderberg in Roermond komt het einde van de renovatie, van het laatste blok huizen langzaam in zicht. De oplevering door Wonen Zuid is begin november. De volgende fase is nog in voorbereiding.

Wonen Zuid renoveert 37 woningen in de Sterrenberg in Roermond. 10 van deze woningen worden getransformeerd tot woon-werkwoning, met een werkruimte aan huis. De woningen worden uitgebreid gerenoveerd. Het doel is om een beter wooncomfort te realiseren en de uitstraling van de woningen te verbeteren. Badkamer, keuken en toilet worden vernieuwd. Daarnaast worden de woningen energiezuiniger, door het aanbrengen van volledig nieuwe buitengevels en dak inclusief isolatie. Daarnaast bestaat de renovatie uit asbestsanering, het aanbrengen van mechanische ventilatie en het plaatsen van nieuwe kozijnen. Tijdens de renovatie verhuizen de bewoners tijdelijk naar een wisselwoning. De uitvoering is in maart 2018 gestart en de oplevering van het laatste blok vindt plaats in november 2019.

Wonen Zuid renoveert 34 drive-in woningen in de Componistenbuurt in Roermond. De renovatie bestaat uit het vernieuwen van de dakbedekking en de buitenkozijnen, het aanbrengen van spouwmuurisolatie, saneren van asbest, aanbrengen van een mechanische ventilatie en renovatie van de badkamer, de keuken en het toilet. De werkzaamheden zijn in maart 2019 gestart. De verwachting is dat de laatste woning in december 2019 wordt opgeleverd

Vermeldenswaard is dat aan de Pastoor Adamsstraat in de wijk de Kemp in Roermond, 72 zogenaamde Nul op de Meter woningen worden gebouwd. Nul op de Meter woningen zijn zeer energiezuinige woningen. Ze zijn optimaal geïsoleerd en hebben zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken energie op die gebruikt wordt, voor het verwarmen van de woning, warm water en de ventilatie. Daarnaast liggen er nog extra zonnepanelen op het dak, die energie opwekken voor huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, koelkast, de tv etc. De woningen hebben geen gasaansluiting. De verwarming van de woning en het water gebeurt volledig elektrisch. Dit betekent ook dat er niet meer op gas wordt gekookt maar elektrisch. In het tweede kwartaal van dit jaar is de de bouw van start gegaan. Het is de planning om in de zomer van 2020, de eerste woningen op te leveren.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden