LBM Concertconcoursen 2019: Harmonieën, Fanfares en Brassband verzorgen prachtige concerten

Foto: Rein Bollen

Roermond – Angela Hokstam – Op zondag 20 en 27 oktober vinden de jaarlijkse LBM Concertconcoursen plaats in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Vijf harmonieën, vijf fanfares en één brassband uit verschillende divisies verzorgen prachtige concerten en laten zich van hun beste kant zien. Op zondag 20 oktober staan de harmonieën Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia (Banholt), Harmonie St.-Michaël (Heugem-Maastricht), Harmonie De Vriendenkring (Well), Fanfare St.-Aldegondis (Maasbree) en Brass Band Merum (Herten) op het programma. Op zondag 27 oktober is het de beurt aan de fanfares Muziek Vereniging Ons Genoegen (Oirlo), Fanfare De Maasgalm (Elsloo), Fanfare Sint Cecilia (Herten), Fanfare St.-Joseph (Pey) en de harmonieën Harmonie Amicitia (Vilt-Valkenburg a/d Geul) en Koninklijke Harmonie St.-Cecilia (Hoeselt-België). Bovendien, geeft Sjors Uitjens, winnaar van de Finale Jonge Solisten 2019, een optreden op de eerste zondag (20 oktober). Tom Linssen (winnaar van de Finale Jonge Solisten 2018 en runner up van 2019) geeft een optreden op zondag 27 oktober.

Ook dit jaar zijn de concoursdagen live te volgen via Blaasmuziek TV. Alle concerten worden live gestreamd via www.blaasmuziektv.nl, zodat het publiek ook thuis kan meegenieten van alle muziekoptredens en kan meedelen in de spanning omtrent de uitslagen. Blaasmuziek TV is het audiovisuele internetkanaal van de KNMO, in samenwerking met de LBM en L1. Ook zendt L1 Radio de concoursen uit op 20 oktober vanaf 17.00 uur en op 27 oktober vanaf 18.00 uur. Meer opnames van de LBM Concertconcoursen zijn tijdens de Maand van de Blaasmuziek te horen op L1 Radio op zondag 3 november en op zondag 10 november (beide van 18.00 tot 21.00 uur). Op L1 TV zijn er in de weekenden in november diverse uitzendingen in de maand november. Deze zijn tevens te zien op www.l1.nl/blaaskracht.

De Concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekkorpsen functioneren. De muziekwedstrijd biedt hen de mogelijkheid, om hun muzikale niveau te peilen. Daarbij krijgen zij punten ter verbetering, middels een rapport dat door een deskundige jury wordt samengesteld. Dit jaar bestaat de jury uit Durk Lautenbach, Dick Bolt en Jan van der Roost. De organisatie van deze editie van de Concertconcoursen is in handen van de LBM in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en met ondersteuning van Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Wessem en Koninklijke Harmonie St.-Caecilia uit Echt.

De entreeprijs voor de Concertconcoursen bedraagt € 9,- per persoon (incl. programmaboekje) per concoursdag. Toegangskaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.lbmblaasmuziek.nl/concertconcoursen. Op deze website worden tijdens de concoursdagen ook de uitslagen bekendgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden