Gidsen hopen meer mensen te kunnen laten genieten van torenbeklimmingen in Roermond

Foto: Wikimedia

Roermond – Angela Hokstam – Een rondleiding in de toren van de kathedraal in Roermond, begint altijd met een korte toelichting, over het gebouw en haar historie. Tijdens de beklimming zelf wordt er kort stilgestaan bij het orgel en de vijf luidklokken. Het uitzicht vanaf de omgang, waar je rondom de torenspits kunt lopen, biedt (bij goed weer) een uitzicht van ongeveer 25 km. Zo zijn buiten de eigen stad en het omliggende water, het Chemelot terrein in Geleen, diverse kerktorens uit de omgeving, de toren van de Floriade in Venlo en de windmolens in het Duitse grensgebied te zien.

De beklimmingen zijn gestart in juli begin jaren tachtig. De precieze datum is niet bekend. Momenteel zijn er tien gidsen die de rondleidingen doen. Van april t/m oktober is de toren van de kathedraal in Roermond, op de eerste zaterdag van de maand om 13.30, 14.30 en 15.30 uur te beklimmen. Het gehele jaar is het beklimmen van de toren mogelijk op afspraak. Een afspraak is te maken via [email protected] Het beklimmen van de toren is altijd onder begeleiding en kost € 2,50 p.p. vanaf 12 jaar en € 1,50 p.p. onder de 12 jaar. Voor groepen geldt een gereduceerd tarief van € 2,00 p.p. vanaf 12 jaar en € 1,00 onder de 12 jaar met een minimum van € 20,00.

Vooralsnog handhaven we de huidige openstellingsmomenten en hopen we nog veel stadsgenoten, toeristen en toevallige passanten te laten genieten van een van de pareltjes van os Remunj. Op het moment coördineer ik de aanvragen die via het e-mailadres binnen komen vertelt Julia Venner van de torenbeklimming.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden