Extinction Rebellion Roermond voert actie zaterdag 27 juni vanaf 13.00 uur in het Roermondse Centrum.

Foto: Extinction Rebellion Roermond

Via deze ON-LIJN actie willen ze aandacht vestigen op de klimaat en ecologische problemen die wereldwijd aan de orde zijn. Ondanks/dankzij de coronacrisis staat de aandacht voor de voortdenderende vernietiging van bodemleven tot hele ecosystemen, uitstoot van giftige stoffen en broeikasgassen, namelijk niet op het netvlies. Sterker nog, tijdens de periode van quarantaine wereldwijd, hebben de industrieën in Coronatijd méér ontbost in bijvoorbeeld het Amazone gebied dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Andere ecosysteem-vernietigende projecten zijn ook ongestoord doorgegaan, mede dankzij de afwezigheid van protesten en journalisten.

Extinction Rebellion Roermond maken gebruik van de gele lijnen die door de gemeente zijn aangebracht om de 1½ -meter-afstand-looproutes aan te geven. De ‘sandwich-borden zijn A3 posters met pakkende teksten zoals:

– Lijnrecht tegen uitsterving van dieren & planten

– Haal een streep door verdere opwarming van het klimaat

– Zet de corona-aanpak en ecologische crisis op een lijn

– On-lijn verzet tegen klimaat en ecologie apathie!

– In lijn met de experts, ook voor deze crisis: #klimaat #ecologie

– Wij staan op onze strepen: laat burgers meebeslissen #burgerraad

– Stijgende lijnen bij het huidige beleid: klimaatopwarming, vervuiling, ontbossing, ongelijkheid, uitsterving

Extinction Rebellion roept iedereen op actief te worden en bij deze actie of komende bijeenkomsten aan te sluiten. Laat zien dat je ook vindt dat de overheid in actie moet komen om een leefbare toekomst voor ons en onze kinderen te waarborgen. Extinction Rebellion vindt dat de overheid tekort schiet bij het nemen van maatregelen om de gevolgen van de vernietiging van ecosystemen en klimaatverandering te beperken en kiest voor burgerlijke ongehoorzaamheid om de overheid tot actie aan te zetten.

Wij eisen van onze vertegenwoordigers:

  1. WEES EERLIJK over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige verandering.
  2. DOE WAT NODIG IS om biodiversiteitsverlies te stoppen en verminder de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in 2025. Doe dit op een rechtvaardige manier.
  3. LAAT BURGERS BESLISSEN over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een burgerraad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden